Beskrivelse
Flade, strålende gule romano-type bælge så sprøde og kødfulde i konsistensen at de kan være svære at modstå. Et tipi-formet espalier, giver god støtte til denne lækre sort. Bedst høstet når bælgene er 15-18 cm (75 dage). Siges at stamme fra en gammel italiensk sort. Ribbefri.
Så efter den sidste frost og helst med jordtemperaturer over 12-15 °c
Så med mindst 8-10 cm afstand for espalier/stængevækst. Såning ved jordtemperatur under 12-15°C resulterer i dårlig eller ingen spiring.
Høst: Inden frøene buler og mens bønnerne knækker let. Pluk løbende hver 2-3 dag for at forlænge produktionen.
Tips: Dyrk i let, veldrænet jord, giv tilstrækkelig, jævn fugt, især ved blomstringen. Tør jord kan resultere i lavt udbytte og fibrøse bælge.
Gød ikke med nitrogen, hvilket resulterer i overskud af løv og lav, forsinket bælgvækst. Tilføjelse af podemiddel på såtidspunktet hjælper med til en større høst og mere robuste planter.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.