Beskrivelse
Alpe-jordbær
En populær og produktiv sort, der stammer fra Tyskland. Den producerer en frodig mængde små, røde, let aflange frugter med en typisk sød og aromatisk smag. Kan nemt dyrkes i potter, altankrukker og ampler, da de ikke sætter udløbere. En langtids-bærende sort der kan høstes hele sommeren frem til efteråret allerede 1. år. Meget vellidt af bier. Jordbærrene er sødere end “almindelige” jordbær.
Inde: slut februar – slut marts
Spiring: 15 – 20 dage
Spiretemp: 18 – 20 °C
Sådybde: ½ cm
Planteafstand: 25 cm
Plads: solrig – veldrænet
Høst: maj – august
Frø spirer bedst efter kuldebehandling. Læg den forseglede pose i fryseren i 2-4 uger. Lad herefter frøene langsomt akklimatisere sig i et par dage til stuetemperatur før såning.
Så indendørs eller under beskyttelse af glas fra slutningen af februar. Så i frøbakker med fugtig frøkompost. Dæk frøene med et meget tyndt lag jord, fordi alpine jordbær er let spirende. Stil frøbakkerne på et sted med lidt skygge og hold dem fugtige. Brug en sprayflaske til vanding. Dæk med et låg af glas/plast for at holde på fugten. Hold temperaturen så jævn som muligt og lad den ikke falde i løbet af natten.
Fjern låget når de er spiret. Ved andet sæt ægte blade kan de omplantes til separate potter, og lette at plante ud senere. Hærd af i begyndelsen af maj. Sæt dem ud i løbet af dagen i ca. 10 dage. Tag ind om natten. Herefter kan de plantes ud på en solrig plads med frit drænende jord. Hyppig gødning og vanding er nødvendig for god vækst og produktion.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.