Perilla Shiso mix

10 kr.

På lager

Varenummer (SKU): 2438 Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

En japansk urt der også kaldes perilla. Hjemmehørende i Asien og en kulinarisk urt, der er meget udbredt i japansk, thailandsk, koreansk og kinesisk mad. De smukke blade og blomster er begge spiselige med en mynteagtig, basilikumlignende smag og antydninger af spidskommen, nelliker og citrus. Rød shiso er bedst kendt for at farve pickles og umeboshi. Grønne og tofarvede shisos er generelt mere sprøde og bløde med en delikat, forfriskende kvalitet, der bedst nydes frisk.

Mange opskrifter på koreanske, kinesiske, indiske og japanske retter med shiso kan findes på internettet. Planten kan dyrkes som etårig plante i haven og inde kan den dyrkes som flerårig, og bladene kan allerede efter et par måneder plukkes. Afhængig af mængden af høstede blade kan planten vokse op til en højde på 60-90 cm, og producerer små hvide blomster. Hvis hovedstilken beskæres, producerer planten flere sidestilke og derfor flere spiselige blade.
Sæt først frø i køleskabet i nogle uger og så i såjord. Hold jorden konstant let fugtig og lad den spire ved 20-25°C. Spiring sker normalt efter et par uger. Hvis frø ikke spirer, kan de eventuelt stilles tilbage i køleskabet og derefter stilles tilbage et lunt sted.
Såtid: Hele året inde, marts-maj til dyrkning i haven.
Minimum temperatur: 8 grader Celsius

Yderligere information

Antal frø

100 frø

Latinsk navn

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.