Beskrivelse
Den ultimative kålsort, der stammer fra Toscana, oftest omtalt som palmekål eller sort toscansk grønkål. De robuste planter er en sort, der ikke danner hoveder, men vil producere rige, saftige, velsmagende, mørkegrønne blade (pluk dem, når de er unge og møre) gennem selv de hårdeste vintre. En velkendt og favoriseret italiensk grøntsag.
Type: Etårig
Spirer på: 5-7 dage
Temperatur nødvendig: 13-24°c
Dage til modenhed: 60-70 dage
Lys: Fuld sol
Så: marts – maj
Høst: september – februar. Sås om foråret, så snart jorden kan bearbejdes, eller om efteråret for en overvintringsafgrøde. Så 6-12 mm dybt med 2-3 cm afstand i mellem frøene, i rækker med 45-60 cm afstand. Tynd frøplanter ud til en afstand på 20-25 cm, genplant, eller spis de udtyndede. Kålen spirer bedst i kølige eller varme jordtemperaturer med jævn fugt. Vælg et område med fuld sol og en jord pH på 6,0-7,0. Berig jorden med kompost eller godt rådnet gødning. Høst ved at klippe individuelle blade. Palmekålen er meget hårdfør og kvaliteten forbedres faktisk efter en frost
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.