Beskrivelse
En kending særligt i det sydlige Italien, omkring Napoli og over mod Bari, i Campania og Puglia.
Nogle gange kaldet bladbroccoli. Dette er en populær grøntsag i Italien og dyrkes mere for sine attraktive, mørke, bølgede blade end dets broccoli-lignende hoveder, der til sidst dukker op på denne plante. Dette er noget lidt anderledes at dampe, stege eller tilføje til salater og er en god rival til grønkål.
På trods af at den broccoli, man ser i butikkerne, så ofte er forkert navngivet, skal ordet egentlig kun henvise til de spirende typer, og det er hvad , vi har her. Klip-og-kom-igen sorter med små hoveder og sideskud, der bliver ved med at vokse.
Forbered jorden om efteråret. Grav og fjern eventuelle sten, tilsæt noget godt rådnet organisk materiale.
For tidlig produktion så indendørs i marts, udplant i april for høst i august og frem. Så indendørs 4 – 6 uger før du ønsker at plante ud.
Til direkte såning så april -midt juni til høst i januar – maj.
Så tyndt i moduler. Spiring tager 7 – 14 dage ved 15 – 18°C. Når frøplanterne når 8 cm, kan de plantes ud. Vand dagen før flytning og hold dem vandet indtil de er etableret. Udendørs omplantning skal være 2½ cm dybt med 30 cm afstand. Direkte såning skal være 1 cm dybt i rækker med 20 cm mellemrum. Hold vandet. Kan dyrkes som babyblade ved at høste når bladene er 10 cm høje.
Vand de første par uger indtil etableret. Beskyt mod kål-sommerfugl og duer. Net er ideelt. Ryst al sne af om vinteren. Kan kræve støtte. Fjern eventuelle gulnende eller faldne blade og brænd dem for at forhindre svampesygdomme.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.