Beskrivelse
En meget populær fransk, forbedret strengløs sort, der producerer 16 – 21 cm lange tykke rødder. Danner stumpe spidser. En Nantes-gulerod af fremragende kvalitet med en god og sød smag. ideel til vinteropbevaring, forbliver sød og sprød i mange måneder.
Spiringstid: 14 – 21 dage
Temperatur påkrævet: 12°c +
Dage til modenhed: 70 – 80 dage
Lys: Fuld sol
Forbered gulerodsbedet dybt, når jorden er på den tørre side for at undgå at lave klumper. Bearbejd jorden til en fin tekstur 25 cm dybt for at tillade gulerodsrødderne at vokse sig lange og velskabte. Undgå frisk gødet jord, som kan producere behårede, ru rødder og vil forårsage gafler og flænger.
Så frø tyndt i rækker, 1 cm dybt med 40 cm mellem rækkerne, så snart jorden begynder at blive varm og kan bearbejdes om foråret. Prøv at få omkring 4 frø for hver 3 cm. Tynd ud til 6 – 10 gulerødder pr. 30 cm afhængigt af den rodstørrelse du ønsker. Hold godt luget og vandet. Bortskaf udtyndede frøplanter for at undgå at tiltrække gulerodsfluer, de kan evt. anvendes som lækkert tilbehør til din salat.
Mens gulerødderne vokser, skal du skubbe jorden op over eventuelle udsatte rødder for at forhindre grønne “skuldre”.