Beskrivelse
En tidlig, italiensk auberginesort, som giver ret tynde, mørklilla frugter med en grøn stilk. Denne sort skal dyrkes indendørs i et drivhus, fordi den har brug for meget varme og lys for at producere frugter.
Aubergine er en meget sund og alsidig grøntsag som du kan lave mad med, bage, stuve, dampe, lave mad i ovnen, grille, friturestege, røre, stege, grille og fylde dem med hakket kød eller ris. Aubergine er særlig lækker i kombination med: Oliven olie, ost, løg, persille, basilikum, kartofler, oregano, oksekød, lam, kylling, hakket oksekød, æg, gedeost, rød peber, svinekød, kokos, cayennepeber, pasta og grøntsager som: paprika, salat, courgette, tomater, ærter og porre.
Indendørs såning: slutningen af februar – begyndelsen af april
Spiring: 10 – 20 dage
Spiretemperatur: 21 – 25°C
Sådybde: ½ cm
Omplantning når frøplanterne er ca. 7½ – 10 cm
Plant ud i drivhus: midten af maj – begyndelsen af juni
Planteafstand: 50 – 75 cm
Høstperiode: maj – september
Vandes regelmæssigt og tilsæt lidt flydende tomatgødning sammen med vandet
Du kan også dyrke dem på et meget solrigt, varmt, beskyttet sted på sydsiden. For det meste får du mindre frugter på dine planter. Hold fugtig, skadedyrsfri og giv planterne en god støtte.
Høst mens skindet på frugten stadig er skinnende blankt. Du bør ikke opbevare auberginer i køleskabet, fordi de rådner af lave temperaturer. Tværtimod kan de fryses til senere anvendelse.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.